|
|||||||
| Çevirmenler | Projeler | Favoriler | Üye Ol - Register | Yardım | Arama | Bugünün Gönderileri | Forumları Okundu İsaretle |
| Terimler Sözlügü Bilmek güzeldir. Animelerde geçen kelimelerin anlamı ve geniş detaylı açıklamaları. |
| Güncel çalışmalarımız | [−] |
| Çevirmen , encoder ,yazar alımı açık.Başvurular admin ve süper modlara yapılacaktır. |
Anime Tartışmaları Kategorisinde ve Terimler Sözlügü Forumunda Bulunan Kimono ve Obi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Kaynak: ''Bir Geyşa'nın Anıları'' kitabını okuduğum dönemde aklımda kalması için aldığım birkaç not arasından derleme yaptım gerçi çok uzun bir ...
![]() |
|
|
LinkBack | Konu araçları |
|
|
#1 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İzmir
Favori Anime: Rose Of Versailles ve Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen
Favori Manga: Rurouni Kenshin,Fruits Basket ve Nana.
|
Kaynak:''Bir Geyşa'nın Anıları'' kitabını okuduğum dönemde aklımda kalması için aldığım birkaç not arasından derleme yaptım gerçi çok uzun bir açıklama değil ama yine de aydınlatıcı olduğu kanısındayım...
Obi Nedir? Kimonoyu bağlamak için kullanılan kemer/kuşaktır.Yaşa,cinsiyete,mevkiye ve bölgeye göre değişir. Kimono Nedir? Eski Japonya döneminde soylu bayanların soğuktan korunmak için kat kat giydikleri bu kıyafetleri bağlamak için de kullandıkları kuşakla(Obi) oluşmuş bir giysidir.... Ortaçağ'da Samuraylar'ında kullanımıyla daha az süslü hale gelmiştir.Kumaşların kat sayılarının mevsim sıcaklıklarına uyum sağlamayarak artmakta ya da azalmaktadır.Bunun dışında kimono, geniş yakalı boğaz kısımları vücudun hava almasına izin vermesi ile kimono Japonya`nın mevsim şartlarına çok iyi uyum sağlar hale gelmiştir..... Japon erkekleri ise etkinliklerde genellikle siyah takım giyerek boy göstermektedir ama giydikleri basitleştirilmiş kimonolar da mevcuttur bunlar da Edo dönemi Japonya'sındaki Samuraylar tarafından benimsenmiştir ve Meiji döneminden sonra nüfusun geneline yayılmıştır..Bu kimono düğünler ve cenazeler için uygundur ve smokinle kıyaslanabilir bir yapıdadır. NOT:Animelerde çok sık karşımıza çıkan Yukata da sanırım yazlık ve daha basit gösteriler törenler için kullanılan bir kimono çeşidi... Umarım doğru hatırladığım bir bilgidir ^__^ Kimono Resimleri: Spoiler:
|
|
|
#2 |
Giriş Tarihi: 09-09-2009
Favori Anime: Gintama
Favori Manga: NANA
|
Hımm Obi'yi bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu, ama kimonoyla yukata arasındaki farkı tam anlayabilmiş değilim. Anime&mangalarda ya da çeşitli resimlerde gördüğüm 'yukata' olarak geçen giysiler bu kimonolarla hemen hemen aynı görüntüde sanırım. Görüntüleri vs. hoşuma gidiyor ^^ Fakat aradaki farkı çözemedim henüz XD
|
|
#3 |
![]() ![]()
Mekan: Ankara-Elvankent
Favori Anime: One Piece,Hajime No Ippo,Hitman Reborn,Black Lagoon,Giant Killing,Dragon Ball-Z-Kai
Favori Manga: Beelzebub,Bakuman,One Piece,Slam Dunk,Shamo,Reborn
|
Hitman Reborn da Haru ve Kyoko ya çok yakışmıştı
|
![]() |
|
|
|
#4 |
![]() ![]()
|
“ Orjinal Gönderi : Ozey
|
![]() |
|
|
|
#5 |
Favori Anime: Gintama
Favori Manga: NANA
|
Sağol, yukarda da yazmışsın gerçi ama merak ettim işte. Tek farkları oysa karıştırılır zaten normal.
|
|
#6 |
![]() ![]()
Mekan: çanakkale
Favori Anime: prince of tennis, one piece, kyou kara maou, ouran
Favori Manga: w juliet, one piece, rosario vampire, fruits basket
|
Bir de yanlış hatırlamıyorsam, eğer kimononun kolları uzunsa (yani yere kadar) onu giyen bayan bekar, kolları kısa ise (yaklaşık bele kadar) onu giyen bayan evli olurmuş.
|
|
#7 |
![]()
----
Giriş Tarihi: 06-09-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Seirei no Moribito
Favori Manga: Detective Conan
|
Ben kelimenin yapısına biraz dikkat çekiyim:
Kimono (着物), Kiru (着る / Giymek) ve mono (物 / Eşya, şey) kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. Yaz kimonolarına Yukata (浴衣) deniliyor. Kaliteli bir kimonoya vereceğiniz parayla lüks bir araba alabilirsiniz. :spit: |
![]() |
|
|
|
#8 |
Favori Anime: Jigoku Shoujo, Zombie Loan, Rurouni Kenshin, Nana, Itazura na Kiss
Favori Manga: Fairy Tail, Bitter Virgin, Koukou Debut, Mirai Nikki, Kimi ni Todoke
|
Nananın son bölümünde geçiyordu Obi, ne olduğunu merak etmiştim, teşekkürler (:
İkinci resimdeki kimonoya ve mankene bayıldım, bir kimonom olsun isterdim.. |
![]() |
|
|
|
#9 |
![]() ![]()
|
Evet hatırladım Kanade hatta bağlama şekli üzerine de konuşuyorlardı sanırım değil mi aralarında bir espri dönüyordu,Shin'in Obi'sini bağlarken Hachi Obi'nin yaşa göre bağlanma şeklinden bahsediyorlardı diye hatırlıyorum.
@Sefikuhuska Sana da bilgilendirme için teşekkür ederim.
|
|
|
#10 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 30-08-2009
Mekan: Zanarkand
Favori Anime: Seirei no Moribito
Favori Manga: Vagabond, RuroKen
|
Japonların bu ipek kimono sevdası sayesinde, 16'ıncı yüzyılda Çin'den satın aldığı ipekleri Japonya'ya satan Portekiz gemileri, alım fiyatının 20 katı kadar pahalıya satarak çok büyük kârlar elde etmişler. Tabii, ondan önce Japonların Çin ile düşman konumunda olması da burada en büyük etkenmiş. Şu anda çok kaliteli bir kimono satın almak isterseniz 20.000 dolara varan fiyatlarda alabilirsiniz.
Yukata'dan (浴衣) bahsetmişken de, yukata aslında banyo kimonosudur. Banyodan çıktıktan sonra giyilir. Kimonolar için normalde ipek tercih edilirken, yukatalarda ise pamuk kullanılır. Yazın giyilir ve kimono gibi resmi değildir. Genellikle hanabi 花火, bonodori 盆踊 gibi festival/bayram yani matsurilerde (祭り) giyilir. Klasik Japon motellerinde (ryokan - 旅館) veya kaplıcalarda (onsen - 温泉) banyo yapan insanların genellikle ardından bunu giydiğine animelerde de sık sık rastlarız zaten. |
![]() |
|
![]() |
| Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir) | |
| Konu araçları | |
|
|