Geri Git   Anime manga > Fansub Takımları > Türk Manga/Scanlation Takımları

Türk Manga/Scanlation Takımları Dostlarımız tarafından yapılan manga çalışmaları, en son haberler ve güncellemeler.

Güncel çalışmalarımız []

Cpmanga

Fansub Takımları Kategorisinde ve Türk Manga/Scanlation Takımları Forumunda Bulunan Cpmanga Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Ne Yapıyoruz Ne Ediyoruz Akazukin Eliza Akuma Bengoshi Kukabara Bakuman (23-27/??) Giant Killing (1/??) Hellsing (6/94) Historie (5/??) Hotel island ...

LinkBack Konu araçları
Eski 13-09-2009, 02:27   #1
Ne düşünüyorsun?

----

Antares'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 10-09-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: ADS!, Giant Killing, Paranoia Agent
Favori Manga: Hajime no Ippo, Slam Dunk
Standart Cpmanga

Ne Yapıyoruz Ne Ediyoruz
Akazukin Eliza
Akuma Bengoshi Kukabara
Bakuman (23-27/??)
Giant Killing (1/??)
Hellsing (6/94)
Historie (5/??)
Hotel
island
Judge (2/??)
Lovecraft (2/4)
School Rumble (2/283)
Uzumaki (1/20)

Mekan
Sitemiz: Ceteris Paribus
Okuma Zımzımı: http://www.cpmanga.net/oku
BayAntares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-09-2009, 02:28   #2
Ne düşünüyorsun?

----

Antares'ın Avatarı

Standart Cpmanga

okuma zımzımı, bakuman 26, island, üye alımı

İyi akşamlar, gecelerle başlayalım güncellemeye. Az önce baktım, son güncelleme üzerinden 10 güne yakın bir zaman geçmiş. Normalde 4-5 günde bir güncelleme veriyorduk, vermeyi de planlıyoruz ancak bu sefer bazı aksilikler, size sunmak istediğimiz yeni olaylar oldu.

Bunlardan ilki “Okuma Zımzımı” adını verdiğimiz olay. Çevirdiğimiz mangaları sağdan soldan, olmadı MH’dan okuma imkanınız vardı indirmeye gerek kalmadan, ama ne yazık ki yayınladığımız ve yayınlayacağımız çizgiromanlar için bildiğim kadarıyla böyle bir site-altyapı yok. O projelerimiz üstünde de saatlerimizi, günlerimiz harcıyoruz, peki neden indirmeden okunması olayını sunamıyoruz diye düşündük, taşındık, aradık, bulduk ve sonunda size Okuma Zımzımı’nı sunduk. Okuma Zımzımı, bizim yayınladığımız çizgiroman ve mangaları okuyabileceğiniz bir ortam. Gayet sade ama yine de hoş oldu bana kalırsa, tabii yapımlarımızı dileyen kendi sunucumuzdan veya rapidshareden yine indirebilir, MH’den okuyabilir

Kuru kuru bir “Okuma Zımzımı”yla vermiyoruz şu on günlük güncellemeyi tabii ki. Bu arada Bakuman’ın 26.sayısıyla da bayağı uğraştık. Çevirisi, düzenlemesi bitti derken 4.cildin sayfalarının İngilizce çevirisi olmadığını fark ettik, onların çevrilmesini de çok istediğimiz için(hele o lanet 5.sayfayı) sağa sola “hacı Japonca bilen var mı?” diye sorduk soruşturduk. Tam umutlarımızın tükendiği anda sonunda Urashima Taro‘dan yardım çağrımıza cevap geldi ve onun sayesinde bu sayfalar size Türkçe olarak sunuldu. Kendisine buradan da çok teşekkürler. Bu sayının tıkla-okusu, okuma zımzımı, sunucumuzdan indirme linki vs alayını Bakuman sayfasına ekledik.

Ayrıca dikkat eden elbet olmuştur, Çalışmalarımız kısmına Island eklendi. “Nedir bu Island, ben hiç duymadım” diye düşünmeniz doğal, tek sayılık bir manga olduğu göz önünde bulundurulursa; ancak tek sayı olmasına karşın gerçekten de çok güzel bir manga, çıktığı anda saldırmanız tavsiyemdir. Şöyle bir içeriğinden bahsetmek gerekirse…

Bir ada. Adanın etrafı duvarla çevrili. Duvarın etrafı ise bambaşka bir şeyle. Adanın sakinleriyse, köylerinde mutlu mesut, hayalcilikten uzak yaşamaktadır. Hepsi geçim derdinde. “Hayatta kalma” güdüleri duvarın ardını merak etmelerine engel olmakta. Engel olmakta demeyelim de, adanın ardı umurlarında bile değil, hepsi sonraki güne ulaşmak için yaşıyorlar. Sonra bir çocuk, 14 yaşına basan bir çocuk, duvarını ardını görmek için yapmadığı kalmayan bir çocuk, Aira adlı bir çocuk ortaya çıkıyor, herkesin burun kıvırdığı bir iddiayla insanların karşısına çıkıyor: “Ben bu duvarı aşarım.” Sonrası? Sonrası, beklenmedik sonuyla birlikte bu tek sayılık manganın içinde.

Çevirisi ve çeviri kontrolü tamamlandı, şu anda düzenlenmesiyle uğraşılıyor. Tahminimce bir dahaki hafta içinde bunu da yayınlamış oluruz.

Bu uzun mu uzun haberde son bahsetmek istediğim şeyse yine üye alımı mevzusu. Daha önce ısrarla editör aradığımızı belirtmiştik, gelen başvurular için ilginize teşekkür ediyoruz. Bu başvurulardan bir ikisiyle bir aksilik olmadığı takdirde çalışmaya başlayacağız, ancak yine de editör başvurularına kapımız açık. Editör başvurularının yanısıra çeviri ve çeviri-kontrol yapabilecek arkadaşlar da arıyoruz, e adı üstünde “Arıyoruz”, sitemizde biraz kafanızı yukarı kaldırıp ilgili yere basın, orada gerekli bilgiler var.

Bu uzun güncellemeyi okuma sabırı gösteren tüm arkadaşları candan tebrik ediyorum. İyi akşamlar ve iyi okumalar dileklerimizle…
Eski 17-09-2009, 02:49   #3
Ne düşünüyorsun?

----

Antares'ın Avatarı

Standart İlgi: CPMANGA(Okuma Zımzımı, Bakuman 26, Island, Üye Alımı)

bakuman 27, historie 1 ve lovecraft 2

Geçen seferki uzun güncelleme yazısının aksine bu seferlik kısa bir taneyle hemen bitirelim. Bakuman 27 ve Lovecraft 2‘nin yanısıra bir süredir çalışmalarımızın sürdüğü Historie’nin ilk sayısını sunuyoruz, bu yeni mangamızın çeviri kontrolünde bize Shoujo no Sekai’den Misuteri-chan yardım edecek, düzenlemesini de aramıza yeni katılan arkadaşımız Gennosuke yapacak. Bileni, bilmeyeni için Grenouille yazdı…

M.Ö. 343. Dünya’nın savaşla geçen sayısız yıllarından biri. Sahnedekiler: Pers İmparatorluğu ve Makedon Krallığı. Eumenes adı ise, işte o zamanlar, ancak Kardiyalı halka anlam ifade etmekteydi. Genç Eumenes keskin zekası ve, ölümüne dek sürer mi bilinmez, iyilikseverliğiyle hayatta “beyaz” bir duruş sergiler. Dışarıya kapalı geçmekte olan gençliği Aristoteles’le tanışmasıyla değişecek…midir? Makedonyalı II. Philip’le olan ilişkileri, Büyük İskender’in ordusundaki görevi. Bütün hepsi bu “epik” bir “biyografi” olarak tabir edebileceğimiz manganın içinde.

İşte bu kadar, fazla uzatmadan, iyi okumalar…
Eski 11-10-2009, 15:10   #4
Ne düşünüyorsun?

----

Antares'ın Avatarı

ölmedik ulan, historie 2-3 ve island

Yaklaşık bir aya yakın süredir güncelleme verememişiz, öncelikle özür dileyelim. Önce benim yaşadığım sağlık problemleri, akabinde kendime gelince iki üç gün tembellik etmem; ondan sonra İstanbul’a gelip kalacak yer ayarlayamam, bir iki hafta sağda solda sürünmemin sonunda 2-3 gün önce bir yer bulup yerleşebildim. Yerleştim de hemen çalışmaya başladım mı peki? Eh, sayılır. Gennosuke’yle oturup Historie’nin 2 ve 3.sayılarını ve Island’ı gözden geçirdik. Gayet de güzel oldu, sonunda size sunabiliyoruz. Neyse kısa keseyim. ÖLMEDİK ÜLEN, yola devam ediyoruz. Bu arada Ivır Zıvır diye bir bölüm ekledim, bir arkadaş Anianka tarafından Türkçeleştiren fontları istemişti, onları koydum. Arada kafamıza estikçe başka şeyler de koyarız herhalde, orayı da bir kontrol edin siteye geldiğinizde… ;) Ha, Bakuman ne oldu diyecek olursanız; ona da el atacağım yakın zamanda. Merak etmeyin…

Budur olay gençlik, dağılın. Haydi iyi okumalar…
Eski 11-10-2009, 15:17   #5
Çok karışık düşünceler
içindeyim.

Acımasız

bedifeci'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 30-08-2009
Favori Anime: slam dunk
Favori Manga: slam dunk ,naruto

Geçmiş olsun.Çalışmalarınızda da başarılar. Manga serileri ve manga tanıtımları kısmıda çevirdiginiz serilerin tek tek tanıtımını yapıp,manga severlerin çalışmalarınızı indirmesi için sitenizin linkini ekliyebilirsiniz.
Teşekkürün bir ötesi vardır.
Paylaştığımız çalışmaları farklı bir upload sitesine yüklemek.
Baybedifeci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-10-2009, 21:03   #6
Ne düşünüyorsun?

----

Antares'ın Avatarı

Teşekkür ederiz Zaten eklemiştik tanıtımları, yine de sağolun.
Eski 06-11-2009, 05:44   #7
Ne düşünüyorsun?

----

Antares'ın Avatarı

bakuman 28,bakuman 29′a ne olacak, çenebaza yazılanlara cevap ve mnaki-gamaran mevzusu

Gecenin 03:30′u, sonunda Bakuman 28 hazır. Daha önce Çenebaz’a yazmıştım, hız kazanmak amacıyla düzenlemeyi Gennosuke yapacak diye, öyle de oldu. Uykusundan fedakarlık edip son kontrolü beklediği için ona buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Okuma Zımzımı’na, Rapidshare’e, MH’a ekledik; isteyeni her türlü okur. Son kontrolde büyük yardımı dokunan baris777777′e bir kez daha teşekkürler.

Bakuman 29‘la ilgili bir iki şey söylemek istiyorum; meğerse sizi ne büyük beklentilere sokmuşuz ki Çenebaz’da fırtınalar kopmuş. O mevzuya aşağıda değineceğim ama Bakuman 29′un akıbeti nedir, onu paylaşayım dedim. Henüz çevirisine başlanmadı tabii ki, önümüzdeki iki hafta boyunca da vizelerim olacağı için pek sanmıyorum çevirinin biteceğini. Arada sırada üçer-beşer sayfa şeklinde çevirmeye çalışacağım; ancak belki biter belki bitmez onu bilemiyorum.

Gelelim Çenebaz’a yazılanlara. “Bir insan bir Bakuman sayısı için kaç farklı mesaj yazabilir?” konulu tezimizde “Sayısız” cevabını aldık. Bu ay özel hayatımda yaşadığım ardarda gelen aksiliklerden dolayı gecikeceğimizi, bir süre Bakuman veremeyeceğimizi söylememe rağmen gördük ki boşuna yazmışız onca şeyi. Uzun süredir güncelleme veremedik farkındayız ancak herhangi bir karşılık beklemeden onca saat uğraşacağımız bir iş için laf işiteceğimizi hiç düşünmemiştim. O arkadaşlara diyebilecek bir şeyim yok, yeni temamız Mystique’de Ana Sayfa’yı görüntüleme sorunu çıktığı için Twitter eklentisini bunda kullanamıyoruz; ben de insanlar tepemize çıkmasınlar diye ne oldu ne bitti diye yazmayı pek düşünmüyorum aşamalarını projelerimizin artık. Eğer “Bakuman Krizleri”ni geçirecek bir yer arıyorlarsa onlara ufak bir forum ayarlarız bir yerden, orada ne yapacaklarsa yaparlar; kime soracaklarsa sorarlar.

Son mevzu dost manga çeviri grubu Mnaki’nin Gamaran’ı. MH Gamaran’ın online okuma linklerinin tamamını sildiği için yayınladıkları sayıları Okuma Zımzımı‘na ekledik. Yeni bölümler de güncellemeleriyle birlikte eklenecek aynı yere. Ayrıca bir ara Şahrud’un yayınladığı Bakuman sayılarını da Okuma Zımzımı’na eklemeye çalışacağım.
Eski 07-11-2009, 00:55   #8
Ne düşünüyorsun?

----

Lyzard'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Tristram
Favori Anime: Rurouni Kenshin: Tsuioku Hen
Favori Manga: Veritas

Gerçi msnde söyledim ama burdan da teşekkür edeyim. Kodansha'nın mangaları mangahelperstan kaldırılınca gamaran çok kötü patlamıştı elimizde. Bir de malum rapidshare kullanıyorduk millet isyan etmişti iyice. Bu destek süper oldu ^^
Eski 24-11-2009, 03:03   #9
Ne düşünüyorsun?

----

Antares'ın Avatarı

maden suyu şişesine oturup ölmeyi bekledi
bakuman 29

1
) Internette turluyorsunuz
2) Şu anda AMT'desiniz
3) İmzamı okuyorsunuz
5) Dördüncü maddenin eksikliğini fark etmediniz
6) Dördüncü maddeyi kontrol ediyorsunuz
7) Şu anda gülümsüyorsunuz
Eski 02-12-2009, 23:15   #10
Ne düşünüyorsun?

----

Antares'ın Avatarı

bakuman 30

1
) Internette turluyorsunuz
2) Şu anda AMT'desiniz
3) İmzamı okuyorsunuz
5) Dördüncü maddenin eksikliğini fark etmediniz
6) Dördüncü maddeyi kontrol ediyorsunuz
7) Şu anda gülümsüyorsunuz

Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 17:10.

kodhaber.com